Michelin организира безопасно пътуване с Primacy 3

Main May 11, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5960 views | no comments

Френската компания Michelin представи новите летни гуми Primacy 3 пред българските и румънските медии със Safety Trip – демонстрация по пътна безопасност. Специално за събитието пристигнаха шампионът на писта в България - Илия Царски, и румънските рали пилоти Тити Аур и Алекс Филип.
„Целта ни е да предоставим на българските и румънските журналисти възможност да тестват поведението на новите гуми при реални условия на пътя и да се уверят в тройната сила, която гумите Michelin Primacy 3 предлагат“, заяви Доминик Емон, вицепрезидент по научната и техническата комуникация в групата Michelin.
Michelin Primacy 3 е специално създадена да осигурява сцепление на сухи и мокри повърхности и при завиване върху влажен път според тестовете, проведени от независимите организации TUV Sud и IDIADA. Подобно на всички гуми на Michelin, и тези имат функции за повишаване на безопасността, както и увеличен пробег и нисък разход на гориво.
Според проучване, проведено през 2010 г. от GFK в пет страни (Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания), безопасността е най-важната функция, която потребителите очакват от своите автомобилни гуми. Според анкетата 70% от злополуките се случват на суха настилка, а 60 на сто в градовете и при ниски скорости. Интересното е, че 99% от катастрофите на мокри пътища стават в много плитка вода, а едва 1 процент е поради аквапланинг.
Гумата Michelin Primacy 3 е проектирана от екип от 60 инженери, работили в продължение на 3 години по разработката й. Около 25 000 прототипа на гумите са произведени в Технологичния център и в няколко фабрики на Групата с оглед валидирането на техническите характеристики на гумите и производствения процес. Тестовете включват изминаване на повече от 20 млн. км в цяла Европа – от Северна Германия до Южна Испания, при различни условия на пътя.
Primacy 3 се екипира като първоначално вграждане в новия Ford Mondeo, VW Golf VII, следващото поколение Mercedes-Benz S-клас и BMW Серия 5.

 
Keywords:   michelin, michelin primacy
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...